Excel Boekhoudmodule aangepast

Link

Nu het jaar ten einde loopt en er wellicht gebruikers zijn die de Excel Boekhoudmodule opnieuw willen downloaden, heb ik een aanpassing, die ik op verzoek van een van de gebruikers gemaakt heb, ook beschikbaar gemaakt in de versie die gedownloaded kan worden.

Als u producten of diensten levert aan klanten in andere EU landen, kunt u nu deze Intra-Communautaire Prestaties ook als verkoop invoeren met BTW-code ‘IC’.

In het tabblad met de BTW-aangifte is een regel toegevoegd voor deze prestaties, zodat u deze rechtstreeks in uw aangifte Omzetbelasting kunt overnemen.

Denk er wel aan dat u voor het gebruiken van deze regeling het BTW-nummer van uw afnemer moet vermelden op uw factuur. Het opgegeven BTW-nummer kunt u valideren op de website van de Europese Commissie.

Daarnaast dient u, indien u op uw aangifte OB een Intra-Communautaire Prestatie opvoert, ook een Opgaaf ICP te doen bij de Belastingdienst.

Voor het downloaden van de nieuwe versie gaat u naar: http://www.juno4finance.nl/?page_id=306

Het is geen acquisitiefraude, maar toch

Vandaag werd ik gebeld door een jongeman die mij meldde te bellen namens Domein Service Benelux. Of ik de eigenaar ben van Juno4Finance.nl, was de vraag. Na mijn bevestiging vertelde hij mij dat er bij hun bedrijf een verzoek was binnengekomen om het domein Juno4Finance.com te registreren.

Omdat zij hadden geconstateerd dat Juno4Finance.nl al door mij geregistreerd was, wilden zij mij eerst de gelegenheid geven om ook in het .com domein mijn bedrijfsnaam te laten registreren, zodat de aanvrager mijn domein niet kon kapen. Kostte slechts € 14,95 per jaar.

Aangezien mijn bedrijfs- en domeinnaam gebaseerd zijn op mijn adres en in die zin dus tamelijk uniek, vond ik dit een nogal doorzichtige verkooptruc. Op mijn vraag of hij mij dan wat meer informatie over die aanvraag kon sturen, kon hij, na ruggespraak met zijn manager antwoorden dat hij mij die wel kon toesturen, maar dan wel geanonimiseerd.

Nadat ik hem mijn e-mailadres gegeven had en beloofd had na bestudering van de aanvraag terug te bellen hing ik op.

Niets meer van vernomen.

Deze manier van verkopen is strikt genomen geen acquisitiefraude, want je krijgt na betaling (waarschijnlijk) wel gewoon de registratie van je domein in het .com toplevel, maar helemaal smakelijk is deze wijze van verkopen natuurlijk niet.

Mijn idee: voorlopig maar even negeren en af en toe eens checken of iemand juno4finance.com al gebruikt. Als het zover is, kan ik altijd nog rechtshulp inschakelen.

UPDATE 03-04-2013: Met dank aan een collega-ondernemer die slachtoffer werd: op consuwijzer.nl vind je voorbeeldbrieven om te proberen de telefonische aankoop (ofwel het telefonisch aangesmeerde domein) alsnog ongedaan te maken.