ZZP-boekhoudmodule

Uit frustratie over het feit dat de verschillende (gratis) boekhoudpakketten voor ZZP-ers, die op internet te vinden zijn, gericht zijn op de ZZP-er die beschikt over een redelijke boekhoudkundige kennis, heb ik besloten om een boekhoudpakket te bouwen waarbij deze kennis niet vereist is.

Het resultaat is mijn gratis Boekhoudmodule voor ZZP-ers. Gemaakt in Excel en zeer eenvoudig in gebruik. De enige basiskennis die nodig is, is het verschil weten tussen Omzet en Kosten en je moet weten hoe BTW werkt. En afhankelijk van het soort dienst of product dat je als ZZP-er verkoopt, kan het van belang zijn om een beetje te weten hoe je een voorraad bijhoudt. Tenslotte is het belangrijk dat je de discipline kunt opbrengen om minstens eens per maand je administratie bij te werken. Wekelijks is beter.

Als je dat dan keurig doet, heb je aan het einde van elk kwartaal een duidelijk overzicht voor het invullen van je BTW aangifte en aan het einde van het jaar een goede basis voor het invullen van je aangifte Inkomstenbelasting voor Ondernemers.

Klik hier voor een aantal screenshots van de boekhoudmodule.

Als je de Boekhoudmodule voor ZZP-ers wilt gebruiken, vul dan hieronder je naam en e-mailadres is en klik op ‘Verzenden’. Daarna ontvang je een e-mailbericht met een link naar de download van het zip-bestand met de Boekhoudmodule en de handleiding.

De huidige versie van de Boekhoudmodule kan ook onder Apple MacOS gebruikt worden. Niet alle functionaliteit is dan beschikbaar (MacOS herkent ‘dubbelklik’ niet en de macro werkt dan dus niet), maar dat is ondervangen door met kleuren een melding te geven als er een onjuist invoer is gedaan. Zie voor meer uitleg de handleiding.

Uw naam (verplicht):


Uw email (verplicht):

Neem de volgende code over: captcha

Als je de Boekhoudmodule gaat gebruiken, laat me dan weten hoe deze bevalt. Ook eventuele op- en aanmerkingen of voorstellen voor verbetering zijn welkom. Dat kan via een reactie onderaan deze pagina of via het contactformulier.

2 reacties op “ZZP-boekhoudmodule

  1. Ls,

    Ik ben voor mezelf bezig om factuur/order /aangifte programma in excel aan te passen.
    Ik kom via LI deze tegen en dacht mooi ik ben blijkbaar niet de enige.

    Eens kijken.

    M.vr.gr. Teun

  2. De boekhoudmodule werkt goed en is makkelijk te gebruiken, ook als je niet veel verstand van boekhouden hebt. Ik ben er blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *